Master Informatica

Weet iemand hoe het staat, met de opleidingen HBO Master 1e graad docent Informatica?
Ik weet dat er Hogescholen zijn die hier aan werken, maar niet wanneer deze van start gaan.

1 like

Ik ben hier ook erg benieuwd naar en kan niet wachten tot deze mogelijkheid bestaat!

1 like

Ik ben bang dat we daar mee gestopt zijn, paar belangrijke mensen ervoor zijn ofwel ons ontvallen of met pensioen. Beste is het traject Inf4All en daarna de opleiding in Utrecht te doen is mijn ervaring (zie andere post ;)).

1 like

Mooi Esther,
want hoe meer mensen aangeven interesse te hebben,
des te meer kans we maken dat er ergens een hogeschool zegt dit wel te zien zitten.

2 likes

Beste Johan,
Bedankt voor je bericht, maar opgeven is GEEN optie.
Ik wil zelfs de oproep plaatsen aan docenten zich te melden als ze interesse hebben.
Alleen als we met voldoende collega`s zijn dan kunnen we iets in beweging zetten.

1 like

Ik begrijp het heel goed, heb zelf HBO bachelor Software Engineering gedaan na mijn VWO, sloot totaal niet aan op master van de technische uni’s, uiteindelijk wel goedgekomen, maar wel na veel frustraties en 30.000 € (15 jaar 2000€) verder. Ik werk op de HAN bij Informatica Academy: Deny Smeets (Oud HAN ICA directeur en een van de oprichters van Informatica Actief methode (toen Eduactief Informatica), René Franquinet, Paul Bergervoet, Ramon, Eelco en ik hebben aantal jaar terug geprobeerd dit o.a. i.s.m. de HAN op te zetten, Windesheim is er mee bezig geweest, maar is gewoon heel moeilijk. Je moet het ergens borgen en dat is probleem 1, dan zorgen dat je een niet rendabele opleiding kunt verkopen aan je eigen CvB, dan het ministerie meekrijgen om ook HBO Master bevoegdheid te geven, dat zijn zulke ingewikkelde dingen dat het vrijwel onmogelijk is. Beste route tegenwoordig is Inf4All en Utrecht master, ga eens praten met Paul Bergervoet (P.M.A.Bergervoet@uu.nl), hij kan je vast ook wel aan andere ervaringsdeskundigen uit verleden koppelen.

3 likes

Het is alleen zo jammer dat mail naar Inf4All niet beantwoord wordt.

En dan nog de kosten, wanneer je het zelf moet betalen…

1 like

Gewoon Paul mailen Sheila. Opleiding kost idd helaas veel geld, is niet anders, tegenwoordig moeten VT studenten ook álles lenen en terugbetalen.

1 like

hoe lang wacht je al op een reactie Sheila?

Beste collega’s
Natuurlijk is het niet nodig nogeens te onderstrepen waarom een master informatica van zo groot belang is…Maar ik doe dat toch

Ruim 60.000 vacatures in de ICT branche kunnen moeilijk of niet ingevuld worden.

Scholen willen het vak informatica wel aanbieden, maar moeten hiervoor 1e graads docenten inzetten, volgens de regels van het ministerie van OCW, docenten informatica zijn er niet of nauwelijks.

Hogescholen willen eigenlijk geen opleidingen aanbieden die niet voldoende opleveren, ook begrijpelijk.
Maar voor ieder ander vak is er wel een HBO master 1e graads beschikbaar.
Ministerie van onderwijs ziet ook wel de noodzaak.

Daarom vind ik het zo raar dat de bedrijven,hogescholen en het ministerie van onderwijs dit gezamenlijk niet voor elkaar krijgen?

En ik wil en kan daarom niet geloven, dat een HBO master informatica scholing niet mogelijk is. Waar zijn de bedrijven en scholen die out of the box durven te denken?

1 like

collega’s,

Ik heb een goed gesprek gehad met Ruben van Amsterdam Economic board te Amsterdam. Mooie locatie; startup village. Zodra e.e.a. op papier staat zal ik het hier delen !

3 likes

Zie ook: Teach4Amsterdam

Oki, Teach4Amsterdam staat online. Met een master computer science kun je in twee jaar tijd een eerstegraadsbevoegdheid halen. Deeltijd voor de klas, deeltijd in het bedrijfsleven.
Ambitie is om 300 docenten in de komende twee jaar op te leiden.

Ik weet het, het levert voor de huidige docentengroep nog niet veel op (of tovert iemand een master uit zijn binnenzak?). Ik ga nog eens praten met OCW hierover. Hoeveel deelnemers van dit forum hebben interesse in het behalen van een eerstegraads?

  • Ja, ik heb een tweedegraads
  • Ja, ik sta onbevoegd voor de klas
  • Nee, ik heb al een eerstegraads (CODI)
  • Nee, ik heb al een eerstegraads (na CODI)

0 stemmers

Nou we durven vast out of the box te denken, maar je hebt niet genoeg aan een paar bevlogen mensen, je moet ook een structuur er om heen achter je hebben staan. Hopelijk gaat Amsterdam dezelfde kwaliteit als Utrecht bieden, kwam net van school die stopt met Informatica (Lek en Linge in Tiel), jongen met z’n PWS geholpen rond websites. Jammer voor de leerlingen… maar ja… geen prioriteit, Informatica is een margevak. Niet in het HO daar hebben we volle klassen en staat het bedrijfsleven studenten letterlijk weg te kopen.